top of page

Inzamelacties

Het hele jaar door verzamelen wij hulpgoederen in voor de lokale bevolking en lokale centra (ziekenhuis, health centra en scholen). Minstens één maal per jaar verschepen wij deze naar Gambia, en verdelen wij dit persoonlijk over centra op basis van hoge nood. Wij zien de aanwezigheid van essentieel materiaal als een basis om veilige zorg en educatie te kunnen bieden.

Wat zamelen wij allemaal concreet in?

  • Babylinnen -en kledij van 0 tot 6 maanden: mutsen, sokjes, body's, pakjes, doeken, schoentjes,...

  • Dames ondergoed: zuiver, katoen, ruim, vanaf maatje M (geen strings of boxershorts)

  • Allerlei ongebruikt medisch materiaal en verzorgingsmateriaal: mag vervallen zijn, wel nog verpakt

  • Pampers, melkflessen, speentjes, babyvoeding indien nog afgesloten, babyspulletjes,... (geen luxeproducten)

  • Verzorgingskussen voor baby's: enkel afwasbare en gebogen kussens

  • Schoolgerief: schriftjes, papierblokken, pennen, potloden, rugzakken, pennenzakken, krijt,...

  • Kinderfietsjes: voor kindjes die heel ver van de school wonen

  • Enkel onder strikte voorwaarden: nog goed functionerende computer/laptop

Download hier onze gedetailleerde inzamellijst. 

Wij nemen geen materialen aan die niet passen binnen gezondheidszorg en educatie. Wat is hier de reden voor? Als het materiaal niet past binnen onze Zuidprojecten kunnen wij dat materiaal niet nuttig gebruiken. We willen van Afrika geen vuilnisbelt maken. Het kost onze vzw veel centjes om een export te doen. Als je dus twijfelt of wij het materiaal kunnen gebruiken, stuur ons dan gerust een mailtje!

Praktisch

Uit respect voor de tijd, energie en het werk van onze vrijwilligers vragen wij om alles zorgvuldig te sorteren en in een gesloten zak of doos af te geven. Wij nemen uiteraard enkel zuiver en functionerend materiaal aan.

Opgelet! Onze inzamelpunten werken enkel op afspraak. Gelieve dus een afspraak te maken via onze sociale media of via het contactformulier.

Onze inzamelpunten:

Europalaan 9, 2620 Hemiksem (= maatschappelijke zetel)

Aragonialaan 23, 9140 Steendorp

Floralienlaan 363, 2600 Berchem

Export hulpgoederen

We exporteren de ingezamelde hulpgoederen minstens één maal per jaar. We plannen de export altijd zodanig dat het materiaal toekomt wanneer iemand van ons (Belgische of lokale) Gambiana team ter plaatse is. Zo kunnen we de goederen eigenhandig verdelen aan geselecteerde (health) centra, scholen en gezinnen. Dit laatste vinden we heel belangrijk: We willen kunnen bevestigen dat het materiaal correct gebruikt wordt en dat het op zijn plaats is geraakt. Afgeleverde goederen worden genoteerd in een inventaris en er worden telkens foto's genomen van het ontvangst van de goederen door de centra, scholen of gezinnen.

bottom of page